Ocupații - coduri COR
Lucrători în domeniul serviciilor personale > Bucătari > Bucătari >
Maestru în arta culinară
512004
COR 512004 se referă la ocupația de maestru în arta culinară. Această ocupație presupune pregătirea și prepararea mâncărurilor, atât tradiționale, cât și moderne, pentru a satisface gusturile clienților. Maestrul în arta culinară trebuie să aibă cunoștințe despre produse alimentare și despre modul de pregătire al acestora. De asemenea, trebuie să știe cum să combine și să prezinte mâncărurile într-un mod atractiv. Maestrul în arta culinară trebuie să fie creativ și să creeze meniuri originale și să țină cont de preferințele clienților. Acesta trebuie să se asigure că produsele alimentare sunt preparate și servite în condiții de siguranță alimentară.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, înalți conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superiori |
Specialiști în diverse domenii de activitate |
Tehnicieni și alți specialiști din domeniul tehnic |
Funcționari administrativi |
Lucrători în domeniul serviciilorLucrătorii în domeniul serviciilor furnizează servicii personale și de protecție legate de călătorii, gospodării, furnizarea de alimente, îngrijire personală sau protecție împotriva incendiilor și actelor de delincvență, prezintă și vând bunuri cu ridicata sau cu amănuntul în magazine sau unități similare, precum și la tarabe și în piețe. |
Lucrători în domeniul serviciilor personaleLucrătorii în servicii personale furnizează servicii personale legate de călătorii, gospodărie, furnizarea de alimente, îngrijirea personală și a copiilor. |
Însoțitori de zbor, conductori și ghizi |
BucătariBucătarii planifică, organizează, prepară și gătesc mâncarea în hoteluri, restaurante și alte locuri unde se poate mânca, la bordul navelor, în trenurile de călători și în gospodăriile private. |
BucătariBucătarii planifică, organizează, prepară și gătesc mâncarea în hoteluri, restaurante și alte locuri unde se poate mânca, la bordul navelor, în trenurile de călători și în gospodăriile private. |
bucătar |
pizzar |
bucătar specialist/ vegetarian/ dietetician |
maestru în arta culinară |
Chelneri și barmani |
Coafori, cosmeticieni și asimilați |
Supraveghetori clădiri și gospodării |
Alți lucrători în domeniul serviciilor personale |
Lucrători în domeniul vânzărilor |
Personal de îngrijire |
Lucrători în servicii de protecție |
Lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit |
Muncitori calificați și asimilați |
Operatori la instalații și mașini; asamblori de mașini și echipamente |
Muncitori necalificați |
Ultima actualizare: 03/15/2025
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe